Collections

none

Nacke

Public Basic 3 Items
 • Mycket effektivt pass för mig. Görs på eftermiddagen på jobbet eller på kvällen innan sömn. Bra övningar som även ger viktig stretch för min högra överarm och axel...

 • Perfekt för jobbet!

 • För jobbet på eftermiddagen eller kvällen innan sömn!

none

Saved For Later

Public Basic 34 Items
 • Mycket bra pass. Rakt fast det är twistat. Passade min kropp perfekt. Svettigt men med vilopauser så att man orkar bra.

 • Jag ska köra denna challenge och dessutom försöka göra korta dagboksanteckningar varje dag utifrån yogapasset, fokus "hur kändes det?"

 • Ett mycket bra pass om man inte yogat på 4-5 dagar och tagit det lugnt så tillvida att man känner sig väldigt stel. Mycket IT-bandstretch, jobbigt men nyttigt!

 • Underbar klass, svettig och tung men behövlig!

 • Ett pass som jag i min enfald trodde skulle vara lite mindre jobbigt. jag är helt slut. Å andra sidan har jag legat i sängen alldeles för länge och sovit. Yogan är en blanding av flöde och att hålla posen en längre stund. Flera bra bra hukande övningar för njurar och körtlar i nedre delen av buken/ryggen. Mycket bra pass.

 • Det är ju märkligt med yoga, åtminstone för min del. Körde detta passet för 10 dagar sedan, mycket plågsamt upplevde jag det. Jobbigt som tusan, eller tänker jag på ett annat pass? Det var svettigt i dag också men idag upplevde jag det underbart. Kunde vara i passet, kroppen och andningen var i nästa ett hela tiden. Rotchakrat.

 • Detta passet upplevde jag som väldigt jobbigt, många långa sekvenser med stillastående, ont i vänster fotled och dessutom handlar ju verkligen hjärtchakrat om bröstryggen... tung men bra balanssekvens men det gör ont i foten som sagt. Avslutning med bra rygg/bröstöppnare men då är faktiskt mitt bolster för tjockt! Sist brygga vilket för min del går sämre och sämre...

 • Inte ett roligt pass. Blir väldigt tydligt att jag är stel som en betongdörr i bröstryggen. Plogen avslutar och fisken. Need I say more? Behöver hitta till något sätt (det är bara så att det är så mycket som går saftigt åt fel håll...) att effektivt nå rörlighet i bröstryggen. Mina axlar är kraftigt framåtroterande och jag kan inte dra i hop skulderbladet och samtidigt dra bak och ner axlarna utan att det faktiskt gör väldigt ont.

 • Väldigt skönt pass, trots att en av de mer klassiska IT-band stretchen inte fungerar alls på vänster sida. Passet avslutas med höftstretch i en asana som jag aldrig kommer kunna göra men det finns alternativ!

 • Sagans jobbigt pass. Mkt stående på händer så handlederna... men bra. Solitt styrkepass. Några få ananas som inte funkar för mig men det är oviktigt sett till helheten.

 • Underbar start på en 14 dagars challenge. Känns bra att orka trots sommarvärme och stelhet. En asana "Den vise Ashtakavras" som ju finns i allt från en start (den gjorde Fiji i denna klass) känns helt hopplös. Man ska till att börja med lägga upp benet, knävecket över axeln och sedan klämma fast överarmen i knävecket...

 • Fantastiskt bra pass, att få använda band för att f0 känna på tekniken i bindningar jag annars inte klarar var mkt värdefull! Inser att jag saknar mycket teknik för att stapla axlarna/skuldrorna på varandra. Jättebra avslut med huvudstäder, även här, som jag vet sedan innan, saknar jag styrka men framförallt teknik. Jag måste dels pressa ner axlar/skuldror men jag måste även våga flytta bak höfterna När jag går upp i huvudsåendet. Utan.n den viktiga detaljen, inget lyft!

 • Borde möjligen ha hoppat att yoga i dag. solig och väldigt varm dag på Ven har kanske tröttt ut mig helt? Oavsett var passet kanske inte ursvettigt men däremot svårt. Två handpressasanas som kräver (längre armar än vad jag har) men även rörlighet i höften samt framförallt core strength. I stället för att köra dessa två asanas som inte fungerar alls för mig är det bra att köra jumparörelsen som Fiji började med, alltså table top och sedan dra in rumpan mellan armarna - så många gånger jag orkar. Eller så kör jag en välbehövlig (vilket hinns med gott och väl, duva...

 • Jag ser efter fyra pass (en dag utan utmaningen) att det finns ett tydligt mönster i denna utmaning som skiljer sig från Fijis förra utmaning. Här är passen likartade på ett sätt som är uttänkt för att man som yogare lättare ska kunna öva på en serie asanas och se sin utveckling. Det är både posisitvt och för min del negativt. Dels handlar det om en asana som inte jag kan göra alls oavsett hur många ggr jag tränar på den, dels får jag ryggskott av att köra för likartade pass flera dagar i följd...

 • Det här är ett asanamässigt, relativt enkelt pass. Hathayoga man står länge i positionerna . En asana som inte alls fungerar (armpress) går utmärkt att ersätta med Godess swuat och om jag orkar Crows pose.

 • Ett mkt bra, välbalanserat pass. Jag måste dock se upp! Fiji inleder med katt/ko fast med armbågarna i golvet. Där börjar jag känna obehaget mellan skulderbladen under "behåknäppnongen", sedan känner jag att denna obalans och smärta är där hela passet. Här är jag dålig, vad göra? I en asana blir det armpress men en kort och snabb, det går utmärkt för mig att först försiktigt stretcha skulderbladen mellan knäna och sedan gå ner i Godess Squat. I slutet av passet kör Fiji Parivritta janu ghirshasana, Vriden huvud-till-knä-ställning, se sid 155, denna asana kunde jag ju en gång göra utan större åthävor även om jag misstänker att jag fuskade genom att lyfta i ena höften. Nu fungerar det inte alls och jag måste vara väldigt försiktig, dels funkar det inte alls längre att ha vänster fot mot insida höger lår, jag kan ju pg a av knät inte böja benet i den vinkeln... dels får jag överhuvudtaget inte ner armbågen mot knät... mellan sidorna körde Fiji Bharadvajasanas vridning, den får jag helt enkelt köra en annan variant av - inga problem.

 • Underbart skönt pass, rakt och utan krusiduller.

 • Toppenpass när jag inte rört mig på länge och inte mår bra i kroppen. Inga vridningar, inga djupa höftövningar.

 • Ett mycket bra pass. Svettigt, tungt men välavägt. Passet består av en bra uppvärmning som lägger en god grund för de tre varv av i grunden samma asanas som utvecklas och blir tyngre/svårare varianter för varje varv. Twists med utgångspunkt i krigare B och en hel del mycket bra magövningar. De tre varven avslutas med töjning av höften med armbågarna i golvet lite framåt. Jag klarar ju inte den men det funkar med block. Ska försöka ta reda på vad den övningen heter. Bra men tungt avslut med stående balans som startar i trädet för att gå över till dansaren och sedan krigare 3. Orkade inte i dag, båda fötterna gör för ont...

 • Väldigt bra pass som en del av en intermediate utmaning på 30 dagar. För min del måset det finnas pass med ett lugnare tempo för att det ska gå att yoga varje dag. Detta pass är dssutom väldgit bra som teknikpåminnelse, vad gäller när jag göra en chatturanga? Ex vis att lyfta höften en smula innan jag reser mig upp i hunden.

 • 210117 jag är tjockare och mer otränad än någonsin förut. Men även om jag är i form är detta passet inte riktigt möjligt för mig. Passet går snabbt in ett tungt läge, med lite för lite uppvärmning. En stor del av passet handlar om att i bunden sidoställning (baddha parshvakonasana) hoppa fram foten till den andra fortfarande i bindningen för att sedan ställa sig upp och sträcka upp, ut benet, fortfarande i bindningen. Sedan tillbaka ner (in reverse). En indragen "fot mot mage" slutar i knä på motsatt armbåge för att sedan hoppa fram med andra knät så att en kråka kan göras, sedan tillbaka i chatturanga. Ganska tungt med andra ord och stora delar av passet har jag aldrig klarat av...

 • I dag när jag körde detta passet var jag fruktansvärt ofokuserad. Men det är ett bra pass för eftersom jag var det så fungerade passet väldigt bra. Det är i tre looper med varianter av twists, i ett lugnt tempo vilket var finemang efter Tracys genomkörare i går. Jag behöver dessutom verkligen träna på twists, ju mer otränad jag är ju svårare är det att göra rätt tekniskt, i det här fallet att koppla på maglåset vid utandning och använda det i vridningarna.

 • Nja, säger jag om detta passet. Det är inte så bra för mig personligen. Snabb ganska hårt uppvärmning med twists som jag dessutom är svag på. Det behöver jag å andra sidan öva men inte i ett för snabbt, krafttullt tempo. Däremot är koregrafin och tempot helt logiskt sett till att det ska vara ett kort pass som avslutas med Peak Position Side Crow. Jag klarar ju inte av vanlig Kråka så...

 • Som vanligt när det är klasser med Tracey är dom fullt görbara och ändå svettiga, jobbiga och helt underbara. Men nu är jag otränad och alldeles för tjock. Jag måste öva på min acceptans. Så är det just nu. I mitten av passet gör Tracey en Kråka för att från den gå upp i huvudstående. En asana som jag bara ska klara.

 • Bra mycket trött dag.pass, inte yogat på ett tag-pass eller morgonpass som det är av sett för. Startar med en andningsövning som syftar till att sätta igång tarmsystemet, märkligt nog något jag behövde idag..

 • Faktum är att detta ÄR" ett upplivande och laddande pass". Tufft tempo men det går! Det finns en asana som är intressant sett till min trasiga vänsterfot. Att den överhuuvdtaget inte känns närvarande när jag har vänster fot i govlet är intressant, för den fungerar på andra sidan -even om jag behöver jobba på formen. Höften ska högt upp...

 • Som vanligt är Fiji superduktig, vältränad och har ett otroligt, både pedaogiskt och koregrafiskt, flyt. MEN detta passet är angivet som Medelsvårt nivå II. Det tycker inte jag stämmer, jag tycker att det är både snabbt tempo (handlar om hur bra kondition man har) men även mot slutet SVÅRA asanas. Det är inte Intermediate II att göra eka hasta bhujasana, alltså Snabelställningen (Ben-över-arm-balans). Denna asana kräver mycket god rörlighet i höftpartiet. Efter denna asana kör Fiji även ashtavarasana Den vise Ashtakravas ställning... Jag kan absolut köra passet men bör här kanske ex vis köra Duvan. Nämnda asanas är svåra att hitta några bra alternativ till. Jag kan även köra core-övningar genom att sitta i skräddarställning och lyfta upp rumpan från golvet. Går ju jättebra att skona handlederna genom att sätta i knytnävarna i golvet! Passet avslutas med en längre sekvens av Wheel Pose, men vägen dit är väldigt bra med användning av block i ryggslutet!

 • 210802 Jag märker att jag lagt av mig mycket med de längre passen. Men det finns anledningar, framförallt min vänstra fot men även min högra handled orkar inte riktigt hela vägen. Detta passet fungerade trots det OK. Dels är tempot långsamt med en blandning av Vinyasa och Hatha. Bl a blir man stående i en första omgång av krigaren länge. Dels så är svårighetsgraden OK, jag känner tydligt av min avskaknad av rörlighet i bröstryggen men det fungerar att anpassa. Passets peakpose med huvudstående (fötterna brett i sär) är roligt, det jag behöver arbeta på är nedgången som ska ske på samma sätt som man går upp... det blir helt klart träningsvärk i morgon och i övermorgon, foten gör att jag kompenserar...

 • 210805 Nu när jag har ont i min högra handled fungerar inte detta pass så bra eftersom det är väldigt mycket stående på händerna i olika positioner som tynger på händerna, ex vis flera omgångar av sidoplanka i variationer. Det fungerar dock att då ex vis stå i plankan med armbågarna i. Men som sagt väl tungt pass för mina handleder. Sedan är Peak Position Bow Pose som jag inte kommer någon vart med alls. För att mjuka upp skulderbladspartiet kör dessutom Rachel många olika varianter av "knäppa i hop händerna bakom ryggen och böja fram"...

 • Mycket bra, och för mig, JOBBIGT styrkepass!

 • Mycket bra, och för mig, JOBBIGT styrkepass!

 • Mycket bra, och för mig, JOBBIGT styrkepass!

 • NACKEN för eftermiddag jobb eller kväll innan sömn!

 • Ett GRUNDPASS som är väldigt tungt. Det handlar om fundamental teknik, att hålla länge i poserna för att känna in. Jag har så dåligt flås nu, är så stel och så svag att det blir direkt plågsamt. Orkade hänga med OK, (inte med andningen dock) framt till Krigare II och Triangeln. Sedan mådde jag illa. 221218.